Despre noi

Asociația Studenților din Universitatea București (ASUB) este o organizație non-guvernamentală ce a luat naștere în data de 17 mai 1999, fiind singura organizație studențească constituită legal la nivelul Universității și recunoscută de către forurile superioare ca partener egal în procesul decizional.

Contactează-ne

ASUB te face Moș Crăciun

ASUB te face Moș Crăciun
ASUB te face Moș Crăciun
ASUB te face Moș Crăciun

ASUB te face Moș Crăciun

„ASUB te face Moș Crăciun" este proiectul caritabil organizat de Asociația Studenților de la Universitatea București în perioada Sărbătorilor de iarnă. Un prim scop al acestui proiect este de a ajuta oamenii aflați în situații dificile. Anual alegem o cauză caritabilă, pe care o susținem de-a lungul proiectului prin diverse strângeri de fonduri și activități. Ultimele ediții fizice au sprijinit asociația Dăruiește Viață, iar ediția din 2020 l-a avut în prim-plan pe Răzvan Andrei, un tânăr bolnav de leucemie acută limfoblastică. Pe de altă parte, activitățile derulate în cadrul proiectului au rolul de a ajuta la dezvoltarea studenților, atât prin acumularea unor noi cunoștințe, cât și prin crearea unui mediu plăcut și formarea unor noi legături între aceștia. Printre activitățile întâlnite, se numără seri de teatru, de jocuri, petreceri, training-uri, serbări, târguri de Crăciun, etc. În funcție de contextul existent, acestea se desfășoară fie fizic, fie online.

„Asub te face Moș Crăciun”, din anul 2019, a însemnat bucurie și împlinire la cel mai înalt nivel, deoarece toate activitățile s-au desfășurat în mediul fizic, neștiind ce urma să se întâmple și la ce provocări vom fi supuși. Fondurile strânse din ediția aceasta au mers către asociația Dăruiește Viață, care urmărește construirea unui Spital de Oncologie pentru copii. Ca această acțiune să aibă succes, s-au desfășurat următoarele activități: seri de stand-up, folk, teatru și concert, vânzare de prăjituri, mers cu colindul la grădinița ,,Let’s play”, dar și la diverși profesori din cadrul Universității din București. A fost un proiect de suflet, unde fiecare a îndeplinit un rol important. De asemenea ne-am consolidat echipa, în final având un singur obiectiv. Fiecare seară a însemnat emoție și voie bună, indiferent dacă era vorba de o seară de stand-up, teatru sau de o seară plină cu muzică de cea mai bună calitate. Pe 9 decembrie au avut loc reprezentațiile de Stand-up și Improv Show, eveniment susținut la Comics Club, invitații fiind: Viorel Huțupașu, Florin Gheorghe, Cristian Dumitru, Cosmin Bighei și Trupa Obligo. A fost o seară plină de râsete și emoție, atmosfera a fost destinsă și foarte plăcută, asemenea spectacolului de teatru desfășurat pe data de 11 decembrie, la Teatrul de Artă. A doua zi, pe 12 decembrie, a avut loc seara de folk în Quantic Pub, unde am cântat împreună cele mai cunoscute melodii. Acest proiect caritabil s-a încheiat cu un party pe cinste, preferatul serii fiind Liviu Teodorescu, alături de Boier Bibescu, Aniri, Kaira, Christian D, Dony și Serena. Am cântat, ne-am distrat, iar invitații s-au simțit excelent.

Anul 2020 a fost plin de provocări, astfel a trebuit să ne mobilizăm. Având în vedere situația actuală, proiectul “ASUB te face Moș Crăciun” s-a conformat. Pentru a putea duce sarcina la bun sfârșit, s-a apelat la varianta digitală. În această ediție, ASUB a sprijinit cauza lui Răzvan Andrei, un băiat de 19 ani, diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică. Aici putem să menționăm seara de STORYTELLING din 9 decembrie, ora 19:30, coorodonată de către Sabina Canea, Content și Community Manager la @cuibulartiștilor. Cea de a II-a activitate s-a desfășurat pe 12 decembrie, ora 19:30, fiind reprezentată de un campionat de jocuri pe internet, printre care le amintim pe următoarele: Rummy 45, 8 Ball pool și Triviador, toate având drept cadru suport aplicația Discord. La reprezentațiile de Stand-up Comedy și Improv Show din 15 decembrie, ora 19:30, i-am avut drept invitați pe George Bonea, Petre Dănuț, Paul Mirea, Mihai Tasici, Doru Nicuț, Mihaela Pripici, Bogdan Ștef, Cătălin Tarbă, Neomagicianul Mydas, Anghel Constantin, Andrei Gădălean și Trupa Obligo. Seara de workshop ne-a condus pe toți în ținutul poveștilor, un tărâm favorabil descoperirii eului nostru interior. A fost o atmosferă liniștită, dreamy, o atmosferă marca Cuibul Artiștilor. Seara de jocuri a născut în noi dorința de a învinge, fiind puse la bătaie câteva premii foarte interesante. Chiar dacă nu ne-am putut bucura fizic de mimica glumelor și a povestirilor amuzante, seara de Stand-up și Improv Show ne-a adus zâmbetul pe buze tuturor, la fel ca în fiecare an, în ciuda ecranului dintre noi și comandanți. Nu în ultimul rând, pentru a putea strânge o sumă considerabilă, am organizat un GIVEWAY, desfășurat între 3-15 decembrie. În sfârșit, proiectul și-a îndeplinit scopul, odată cu încheierea tuturor evenimentelor.

„ASUB te face Moș Crăciun” este proiectul de suflet al asociației, care atinge cele mai importante aspecte ale studenției: dorința de a ajuta și de a face bine, nevoia de sporire a cunoștințelor și a culturii noastre, dar și dorința de distracție și socializare.