Despre noi

Asociația Studenților din Universitatea București (ASUB) este o organizație non-guvernamentală ce a luat naștere în data de 17 mai 1999, fiind singura organizație studențească constituită legal la nivelul Universității și recunoscută de către forurile superioare ca partener egal în procesul decizional.

Contactează-ne

UBSU

UBSU
UBSU
UBSU

UBSU

Un proiect ce constă în experimentarea vieții de student, UBSU este destinat elevilor de clasa a XI-a, pregătiți să-și aleagă viitorul drum și viitoarea facultate. Timp de zece zile, aceștia fac cunoștință cu mediul și viața studențească, cantina și asociațiile, modul de învățare și testare, dar mai ales cu distracția – toate în stilul unic studențesc. De la integrarea elevilor în mediu, până la experimentarea și descoperirea Bucureștiului, dar și formarea unor noi legături de prietenie, dezvoltarea unui set de soft skills, precum lucrul în echipă și comunicarea, UBSU le aduce elevilor o experiență de neuitat! Desfășurarea proiectului va avea loc în format fizic, tocmai de aceea, căminele Grozăvești sunt pregătite pentru numeroși și entuziasmați viitori boboci.

Participanții sunt împărțiți în echipe pe întreaga durată a proiectului, pentru a putea să-și dezvolte abilitățile de lucru în echipă, pentru a exista un context favorabil comunicării eficiente, dar şi pentru desfăşurarea unor activități tematice. Activitățile organizate variază, începând de la încălzirea de dimineață din campus, şedințe de seară, activități sportive, training-uri și cursuri academice, până la petreceri memorabile. Elevii au ocazia de a vedea ce implică viața de student, cunoscând profesori și colegi mai mari, fiind pus astfel un accent deosebit pe interacțiunea directă dintre elevi și facultate. UBSU îi ajută pe viitorii studenți să-și formeze o imagine de ansamblu legată de tot ceea ce înseamnă facultatea: colaborare, pasiune și dezvoltare, dar și distracție, emoție și prietenie.

Pe tot parcursul celor zece zile, elevii intră în facultate, iau masa la cantină și văd agitația din campus, cunoscând în acest timp Bucureștiul, prin intermediul tururilor organizate. De asemenea, apartenența și implicarea într-o asociație studențească reprezintă un alt aspect important care le este prezentat participanților, pentru a-și putea completa viitoarea experiență studențească. UBSU este o oportunitate unică, atât pentru cei care doresc să urmeze facultatea în Bucureşti, cât şi pentru cei care nu s-au hotărât încotro doresc să se îndrepte.