Despre noi

Asociația Studenților din Universitatea București (ASUB) este o organizație non-guvernamentală ce a luat naștere în data de 17 mai 1999, fiind singura organizație studențească constituită legal la nivelul Universității și recunoscută de către forurile superioare ca partener egal în procesul decizional.

Contactează-ne

Te pui cu studenții?

Te pui cu studenții?

Te pui cu studenții?

"Te pui cu studenții?" își propune să îmbine distracția cu învățarea și să consolideze legăturile în cadrul comunității universitare. Ajunsă la a treia sa ediție, această inițiativă reprezintă un moment de întâlnire și competiție între studenți, având ca obiectiv familiarizarea acestora cu drepturile și obligațiile specifice mediului academic.

Ediția 2022:
În primul an de desfășurare, proiectul a luat amploare prin intermediul unei competiți, în care echipele de câte trei persoane au fost provocate să își testeze cunoștințele acumulate pe parcursul studenției. Pe 3 aprilie 2022, începând cu ora 17:00, în atmosfera primitoare a Mechano Pub, studenții s-au întrecut în trei runde de întrebări din domenii diverse, precum "drepturi și obligații", "curiozități", "cinematografie" sau "București", experimentând o combinație unică de competiție și voie bună.

Ediția 2023
: În continuarea succesului din primul an, anul următor a adus noi provocări și surprize. Competiția din cadrul ediției a doua a inclus patru runde distincte, de la întrebări tip grilă și până la provocări de creativitate și întrebări specifice jocului Triviador. Locația aleasă pentru desfășurarea evenimentului, Human Coffee, a oferit un cadru prietenos și inspirat pentru dezvoltarea cunoștințelor și interacțiunea dintre participanți.

Editia 2024:
Cea de-a treia ediție "Te pui cu studenții?" a adus o schimbare în cadrul evenimentului, transformându-l într-o experiență pe parcursul a trei zile pline de activități captivante și interactive. În perioada 1-3 martie 2024, ASUB a organizat diverse evenimente în Căminele C și D din Complexul „Grozăvești” și în Amfiteatrul „Ioan Mihăilescu” al Universității din București, adunând aproximativ 120 de studenți dornici să se implice.

Prima zi a fost marcată de un concurs inspirat din celebrul Family Feud, intitulat "Ce spun studenții?". Participanții au avut ocazia să își testeze cunoștințele despre Codul Drepturilor și Obligațiilor Studentului și să se distreze într-o atmosferă relaxată și prietenoasă.

A doua zi a adus în prim-plan o conferință interactivă susținută de profesioniști din domeniul academic. Dr. Marian Crăciun și Lect. Univ. Dr. Irina Zamfirescu au discutat despre teme relevante pentru viața de student, precum rolul acestora în învățământul superior și schimbările sociale de-a lungul timpului. Participanții au avut oportunitatea să adreseze întrebări și să își exprime gândurile și preocupările.

Ultima zi a fost dedicată concursului "Imperiul studenților", unde tinerii au avut șansa să își prezinte ideile de dezvoltare și inovare. Proiectele prezentate au acoperit o gamă variată de domenii, de la satisfacerea nevoilor studenților până la contribuția la dezvoltarea societății. Concursul a reprezentat o oportunitate de stimulare a spiritului antreprenorial și competitiv între studenți, oferind premii și recunoaștere pentru eforturile lor. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm această tradiție și să ne întâlnim din nou în următoarele ediții!

Cum te poți implica:
Dacă ești student și îți dorești să îți testezi cunoștințele și să te distrezi alături de colegi, te invităm să ne urmărești pe paginile noastre de socializare. Indiferent dacă ești pasionat de competiție sau pur și simplu îți dorești să petreci timp de calitate alături de colegi, "Te pui cu studenții?" îți oferă oportunitatea perfectă pentru a experimenta un mix echilibrat între distracție și învățare.